Beskrivelse
Som kok og køkkenleder i den vegetariske restaurant »Det grønne Køkken« har forfatteren haft rig lejlighed til at beskæftige sig med vegetarisk madlavning og derigennem fået interesse for at studere madforurening og fødevareproduktion nærmere. Han er egentlig sociolog af fag men med anlæg for og lyst til at lave mad. Han er ikke selv overbevist vegetar, men han finder, at man kan lave sund, velsmagende og lækker mad ved hjælp af grønsager og med tilsætning af proteiner og forskellige andre næringsstoffer, som organismen ikke kan undvære. Dette beskæftiger han sig med i de første afsnit af bogen og ligeledes med helsekostvarer, udenlandske grønsager, praktisk køkkentøj m. m. Derefter følger afsnit om tilberedningsmetoder, om råkost og salat samt om brød og dej. Hvert af disse afsnit har opskrifter i tilknytning til emnet, og dette er også tilfældet med bogens sidste trediedel, der omhandler frokost, middagsretter og dessert. Et fyldigt afsnit med litteraturhenvisninger, der alle er kommenterede, samt register afslutter bogen.