Beskrivelse
Som første bind i serien “Alverdens Kogekunst” præsenteres fransk kogekunst i en flot udstyret bog med dejlige billeder af fransk mad, fransk natur og franske mennesker, som stemmer sindet mildt. I billedmaterialet indgår også instruktive anvisninger på forskellige finesser, som f. eks. hvorledes man “pocherer” fisk, parterer en hummer eller tilbereder en “terrine”. Bogen beskæftiger sig hovedsagelig med fransk provins- og landkøkken samt med at skildre de råvarer som indgår i tilberedningen. Det er gjort populært og med udmærket indsigt. De mange opskrifter på retter som gives er tilpasset af Conrad Bjerre Christensen, således at de også lader sig fremstille under de forhold der gælder her i landet. Opskrifterne er spændende, mange af dem arbejdskrævende, men også med mange retter, hvor der er lagt vægt på det enkle og ukomplicerede i tilberedningen. Bogen er hvad angår billedmaterialet et “udstyrsstykke”, men der er gods i denne smagsprøve fra det franske køkken.