Beskrivelse
Hvert eneste øjeblik året rundt, plukkes et jordbær et sted i verden. Det fristende bær er elsket af alle og dyrkes fra Grønland til Tasmanien og fra Columbia til Japan. Alligevel synes vi, at intet er mere dansk end jordbær med fløde. De fem jordbærplanter, der blev begyndelsen til vores nutidige havejordbær, blev i 1714 bragt fra Chile til Frankrig af den franske spion løjtnant Amédée Francois Frézier. I Europa mødte Chilejordbærret Skarlagenjordbærret, som stammer fra Nordamerika og de fik de dejligste børn. Den nye krydsning – havejordbærret – var født. Indtil da var det de vilde jordbær, der blev spist med stor nydelse. Denne bog handler om jordbær – om historien, botanikken, jordbær i kunst og kultur, jordbær i haven, dyrkning, beskrivelse af de bedste og mest berømte sorter samt jordbærs gode smag og indholdsstoffer. Her er også mange gode opskrifter med jordbær til både desserter, bagværk og i det salte køkken. Forfatter til “Smagen af jordbær” er cand. hort. Maren Korsgaard, der er økologisk dyrker, samt rådgiver og akademisk medarbejder på Pometet, Københavns Universitet.