Beskrivelse
Forfatteren stammer fra Frankrig, og denne bog med undertitel, Vinter, er første del af en kogebogsserie på fire bind, et bind til hver af årstiderne, således at forstå, at der i de forskellige bind fortrinsvis benyttes den pågældende årstids produkter i form af fisk, kød, grønsager og frugt. Efter en lang, fornøjelig og veloplagt indledning følger en række afsnit ordnet efter retterne. Hvert afsnit starter med en beretning af gastronomisk eller historisk art, og derefter følger selve opskrifterne, der ofte er fransk inspireret, men dog tilpasset danske forhold med hensyn til indkøb af råvarer. Ved siden af de fleste af opskrifterne er der i et gråt felt tilføjet forskellige råd eller bemærkninger med litterært, historisk eller kulturhistorisk indhold. En overflod af vignetter i sort/hvid streg følger teksten, som desuden er forsynet med mange farvefotos. Den inspirerende kogebog egner sig også for dem, der kan lide at læse kogebøger, men i øvrigt ikke selv beskæftiger sig med madlavning.