Beskrivelse
Første gang jeg så Kille Enna var i fjernsynsprogrammet ‘Meyers Køkken’, hvor hun var som en hvirvelvind, hurtigtalende, utraditionel og fuldstændig uimponeret, så det kan nok være, at jeg fik gang i papir og blyant for senere at afprøve et par af hendes opskrifter. Det første indtryk bliver til fulde bekræftet i hendes bog Mit solskinskøkken. Hun er udlært kok fra ‘De fire årstider’ i Århus, har siden arbejdet i Irland, London og San Francisco. Hendes køkken er robust og kraftigt med stor anvendelse af krydderier og ingredienser i – set med almindelige danske øjne – utraditionel sammensætning. Opskrifterne er samlet i fem afsnit : supper, salater & grøntsager, fisk & skaldyr, kød & fjerkræ samt desserter. Sidst i bogen er der ordforklaringer, facts om ingredienser, faglitteraturliste med overvejende engelske titler samt indeks. Mellem opskrifterne er der enkelte temasider om f. eks. kokos, krydderier, tun og chili. Der er en opskrift pr. side med let forståelig beskrivelse af fremgangsmåde, hver opskrift er ledsaget af et farvefoto. I sig selv er det en fornøjelse at læse hendes kommentarer og de indledende afsnit