Inge Adriansen & Torben Ulrik Nissen: Als & Sundeved – Mad, mennesker & måltider

90,00 kr.

ISBN 978-87-93430-19-8. Indbundet. 264 sider. Stand: 5 ud af 6 stjerner.

Kun 1 tilbage på lager

Varenummer (SKU): 20315 Kategorier: , , , Tags: ,

Beskrivelse

Den sønderjyske madkultur har en særstilling blandt de regionale køkkener i Danmark på grund af grænselandets særlige historie og kulturmødet mellem dansk og tysk. På Als og Sundeved møder vi det bedste af de to kulturer, og her har god mad og store fester altid været med til at samle mennesker på trods af forskelle. Bogen handler om gastronomi og madkultur på Als og Sundeved og om de mennesker, der engagerer sig i at producere noget helt personligt og særligt. Den tegner et bredspektret, informativt og fængende portræt af lokale fødevareproducenter og restauranter samt den gode livsstil og høje kvalitet, man finder i dette område, når det gælder mad og smag. Fokus ligger på de gode råvarer og glæden ved at producere og bruge unikke kvalitetsprodukter. Desuden får økologisk produktion og bæredygtighed en del opmærksomhed i fin harmoni med Sønderborgs indsats som energi-rigtig kommune. Opskrifter på gode retter med egnens råvarer indgår som en naturlig del af fortællingerne fra denne frodige del af Danmark. Hertil kommer skildringer af lokale begivenheder og traditioner, hvori der indgår mad – fx romregattaen om foråret, ringriderfester i Sønderborg og på Als og Sundeved, naturskolernes kurser om spiselig natur samt kongejagt i Nørreskoven og fællesspisninger i landsbylaugene. Ligeledes vil der være madrelaterede præsentationer af de fire fyrsteslotte på Als og Sundeved: Sønderborg Slot og Christian 2.s fyrstelige måltider, Gråsten Slot med opdræt og salg af karper, Augustenborg Slot med NaturErhvervstyrelsen samt Nordborg Slot og middelaldermad.

Yderligere information

Vægt 1400 g
Placering

(STORT FORMAT)