Beskrivelse
Den engelske havebrugskonsulent fortæller her lidt af krydderurternes historie, om deres anvendelse gennem tiderne, gennemgår deres dyrkning, anvendelse og placering i haven, deres pasning, formering osv. Hovedafsnittet er en gennemgang af 59 krydderurter, taget i videste forstand, fra basilikum og mynte til matrem og bukkehorn, også urter som alene bruges medicinsk eller kosmetisk er med. Hvert opslag fortæller om planten, dens dyrkning, anvendelse (kulinarisk, medicinsk, kosmetisk, i boligen), dens duft og aroma beskrives, sammen med dens fysiske udseende, illustreret med farvefotos og tegninger, opskrifter på brug i madlavning eller anden anvendelse. Bogen slutter med afsnit om at høste, tørre og opbevare urterne, om deres duft og aroma og hvordan man får glæde af den, om vilde urters anvendelse som krydderurter. Navneliste, skema over dyrkning og anvendelse, høst og tørring. En række opskrifter, litteraturliste, ordliste og register. Bogen er let at gå til og er en god opslagsbog for erfarne havedyrkere.